Polițiștii de frontieră de la PTF Negru Vodă au găsit materiale pirotehnice în mașina unor persoane care se întoarceau din Bulgaria

Materiale pirotehnice. FOTO Garda de Coastă

Doi cetăţeni români care transportau o cantitate de materiale pirotehnice achiziţionate din Bulgaria au fost opriţi din intenţia lor de a le folosi în ţara noastră, fiind identificaţi de către poliţiştii de frontieră.

Astfel, în data de 28.12.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, pe sensul de intrare, în cadrul controlului de frontieră, au fost descoperite în portbagajul unui autoturism condus de un bărbat, având pasager o altă persoană, ambii cetăţeni români, un număr de 239 bucăţi articole pirotehnice din categoria F2, F3 si F4. Valoarea acestora a fost stabilită la suma de aproximativ 1.350 lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi transport fără drept a materialelor explozive, faptă prevăzută de art 37, lit. a din Legea 126/1995.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*