Polițiștii de frontieră constănțeni vor continua misiunile de salvare în Marea Mediterană

Polițiștii de frontieră constănțeni vor continua misiunile de salvare în Marea Mediterană. FOTO Garda de Coastă

Nava maritimă MAI 1107, din dotarea Gărzii de Coastă, cu 28 de membri de echipaj, va pleca timp de două luni într-o misiune internațională Frontex, care se va desfășura în Marea Mediterană. De asemenea, alte două șalupe de supraveghere și control portuar împreună cu 16 polițiști de frontieră, membri de echipaj, se vor alătura misiunii din Mediterană, în perioada 17 mai – 06 iunie.

Potrivit Gărzii de Coastă, cele trei nave vor continua misiunile navei maritime de patrulare MAI 1106 și ale șalupei de supraveghere și control portuar MAI 3066, care se află detașate în Catania și Pantelleria, în perioada 17 martie – 22 mai. Acestea au sprijinit autoritățile italiene în controlul fluxurilor migraționiste la frontierele maritime ale Uniunii Europene, au executat misiuni de supraveghere și interceptarea a unor ambarcațiuni, în urma cărora au salvat 684 de persoane aflate în pericol.

Nava maritimă MAI 1107, alături de șalupele maritime MAI 3064 și MAI 3067 ale Gărzii de Coastă, participă la Operațiunea Comună „THEMIS 2023”, organizată sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). Nava MAI 1107 navigă pe itinerariul Constanța-Catania, are la bord 28 de membri de echipaj și va executa misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare și salvare detașată în perioada 13 mai – 13 iulie. Cele două șalupe de supraveghere și control portuar, MAI 3064 și MAI 3067, navigă pe itinerariul Constanța – Augusta (Republica Italiană), fiecare dintre acestea având la bordul său câte opt membri de echipaj.

Mijloacele de mobilitate navală ale Poliției de Frontieră Române vor executa misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă, alături de impunere și respectare a legii ale tuturor statelor membre ale UE participante la misiune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*