Polițiștii constănțeni sunt acuzați că nu au vrut sa intervină la o tentativa de viol „decât dacă sunt dovezi clare”

Suspectul a fost imobilizat de către martori. FOTO Facebook

Un grup de constănțeni s-au mobilizat duminică seara pentru a prinde un individ care ar fi încercat să violeze o femeie în apropierea unei stații de autobuz. După ce l-au pus la pământ, au sunat la 112 și potrivit unei postări din mediul online, polițiștii Secției 5 ar fi încercat să le dea cu flit.

Reprezentanții IPJ Constanța au informat despre faptul că în seara de 28 iulie în jurul orei 22.10, polițiștii Secției nr. 5 Constanța au fost sesizați despre producerea unui scandal, pe strada Timonei din municipiul Constanța.

„Deplasată, de îndată, la fața locului, patrula de poliție a identificat un bărbat, de 43 de ani, care ar fi agresat, într-o stație de autobuz, o femeie, de 55 de ani, din Constanța”, spun reprezentanții IPJ Constanța.

Martorii spun că de fapt a fost vorba de cu totul altă situație și altă reacție a polițiștilor:

„Poliția română lovește din nou ! Un “bărbat” dacă-l pot numi așa ( locuind la SNC ) , a luat o femeie din stație, i-a pus mâna la gură și a vrut să o violeze, având pantalonii în vine. L-a văzut un om și a început să-l alerge, apoi l-au prins băieții de la barul din cartier. Au sunat la politie, iar poliția le-a spus că ei nu vin decât dacă au dovezi concrete ca ar fi fost tentativa de viol … pai ce concret vrei când femeia aia speriată țipa că o violează, iar el avea pantalonii în vine? Aveți grijă pe unde umblați, mai ales noaptea, că nu poți știi peste cine dai… poliția a venit după aproximativ 20-25 minute !!! …. e inadmisibil” spune Astrid Ciubotaru pe Facebook.

Suspectul, care ar fi lovit victima cu pumnul în față, a fost condus la audieri, acesta având antecedente penale, inclusiv o condamnare pentru viol în trecut, în anul 2007. Acesta este de loc din Caraș Severin și stătea fără forme legale în Căminul SNC.

Ajuns la poliție, individul a solicitat asistență medicală și a fost escortat de către polițiști la Spitalul Județean pentru de specialitate. Ulterior, a fost dus înapoi la poliție și a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la viol, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

Referitor la acuzațiile din mediul online, reprezentanții IPJ Constanța au precizat că s-au făcut verificări și că acestea nu se confirmă.

„Nu au fost sincope de comunicare. Imediat la fața locului a fost direcționată o patrulă“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*