VIDEO Participanți la o înmormântare, amendați de polițiști pentru încălcarea măsurilor în contextul pandemiei de COVID-19

Participanți la o înmormântare, amendați de polițiști constănțeni. FOTO captură video.

Mai multe persoane ce participau, duminică, la un cortegiu funerar în cartierul Km 5 din Constanța au fost amendate de polițiștii constănțeni pentru încălcarea măsurilor în contextul pandemiei de COVID-19.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini cu privire la un cortegiu funerar care se deplasează pe raza municipiului Constanţa, precizam faptul că polițiști din cadrul Secției 5 s-au sesizat din oficiu, iar la fața locului au ajuns mai multe echipe de poliție și jandarmi constănțeni, precum și polițiști locali, care au îndrumat persoanele să respecte măsurile legale stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2”, au precizat reprezentanți ai IPJ Constanța.

Polițiștii au procedat la identificarea celor care nu s-au conformat  indicațiilor, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 7.000 de lei, dintre care una pentru organizatorul evenimentului, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani, și 14 pentru participanții care nu purtau mască de protecție.

Totodată, polițiștii vor continua activitățile de sancționare pentru ceilalți participanți care nu se supun măsurilor de siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*