Polițiștii constănțeni au dat amenzi de peste 15.000 de lei pentru neacordarea de prioritate

Imagine de arhivă FOTO: IPJ Constanța

La data de 3 octombrie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru asigurarea climatului optim de siguranță rutieră.

Acțiunea a avut drept scop depistarea conducătorilor auto care nu respectă culoarea roșie a semaforului și nu acordă prioritate vehiculelor sau pietonilor.

Astfel, au fost legitimați 28 de conducători auto și au fost verificate tot atâtea vehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 15.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 22 de permise de conducere, dintre care 12 pentru neacordare de prioritate, 6 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și 4 pentru depășire neregulamentară.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 3 octombrie, în jurul orei 08.40, polițiștii au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Soveja, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*