Grindeanu a anunţat că aproape jumătate dintre vagoanele blocate în Portul Constanţa au fost relocate

Conferință de presă susținută de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Administrația Portuară din Constanța.

Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, a anunțat marți, 19 aprilie, că aproape jumătate dintre vagoanele abandonate în Portul Constanța au fost deja relocate.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, în mai puțin de trei săptămâni, CFR Marfă a relocat 337 de vagoane, din cele 700 abandonate în Portul Constanța, fiind eliberate opt linii ce pot fi folosite pentru creșterea capacității operative a portului. Pentru celelalte 350 de vagoane rămase va urma o procedura rapidă ce va fi stabilită de ANAF și CFR Marfă.

„Cei de la ANAF au sechestru pe vagoanele CFR Marfă. Să urmeze şi ei o procedură rapidă, astfel încât cele 350 de vagoane rămase în acest moment în Portul Constanţa, din 700, să poată să fie valorificată rapid şi liniile să fie eliberate. E absolut necesar acest lucru”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Totodată, el a spus că din cele 35 de linii de cale ferată care vor intra primele în procedura de reabilitare, 30 sunt deja eliberate.

„Din cele 35 de linii care intră în prima etapă, cea rapidă, 30 în acest moment sunt eliberate. Mai sunt cinci ocupate de vagoanele de care aminteam mai devreme, iar procedurile vor urma astfel încât să creştem capacitatea Portului Constanţa pe zona feroviară. E un prim pas. (…) Portul Constanţa trebuie să fie prioritate pentru România. Şi este. Vor urma investiţii astfel încât să folosim la capacitate maximă Portul Constanţa”, a precizat Sorin Grindeanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*