Podul de la Agigea intră în reabilitare până pe 30 noiembrie. Iată ruta ocolitoare

Podul de la Agigea. FOTO Adrian Boioglu
Podul de la Agigea. FOTO Adrian Boioglu

Lucrările pentru podul de la Agigea coincid în acest an cu începerea școlii. În perioada 12 septmbrie – 30 noiembrie 2016, circulația peste pod va fi oprită pentru absolut toate categoriile de vehicule. Măsura a fost luată pentru că începe înlocuirea hobanelor.

CNADNR precizează că circulația rutieră va fi deviată pe ruta:

Nod rutier A4 (intersecţie cu DN 39), Agigea – A4 (intrare port Constanţa Sud) – Podul Nou (Apolodor) peste Canalul Dunăre Marea Neagră – Bretea acces la DN 39 (Eforie Nord -Agigea) – DN 38 (Agigea Negru Vodă) şi retur.

Ruta ocolitoare pentru podul de la Agigea
Ruta ocolitoare pentru podul de la Agigea

De menționat că pietonii vor avea voie să circule pe podul aflat în reabilitare, dar numai printr-un culoar protejat.

Reprezentanții Companiei de drumuri spun că lucrările sunt făcute de compania Implenia Baugesellschaft m.b.H Wien.

“Precizăm că obiectul iniţial al contractului a constat în lucrări de reabilitare a podului (înlocuire cale de rulare: turnare beton de egalizare, înlocuire hidroizolatie, așternere asfalt; lucrări de reparații ale pilelor și culeelor, înlocuire parapet direcțional și pietonal, lucrări de vopsitorie a tablierului, etc).”, au transmis reprezentanții CNADNR.

Zilele trecute o comisie formată din reprezentanții beneficiarului, antreprenorului și inginerului a vizitat podul și a început organizarea de șantier pentru demararea lucrărilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*