Pleci la drum? Iată recomandările Poliției pentru șoferi pe timp de iarnă

Drumuri înzăpezite

Având în vedere prognoza Administrației Naționale de Meteorologie legată de vremea geroasă anunţată pentru intervalul 07 – 09 ianuarie a.c., polițiștii constănțeni recomandă cetăţenilor:

Dacă sunteţi nevoiţi să fiţi prezenţi în trafic, vă recomandăm să aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca a nu suferi din cauza frigului în cazul unor blocaje şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

Pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost! În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, nu blocaţi intersecţiile.

Vă reamintim obligaţia de a nu opri sau staţiona pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia mijloacelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a traficului.

Atenţie pietoni! După ce aţi coborât dintr-un mijloc de transport, nu traversaţi prin faţa sau spatele vehiculului şi nu vă angajaţi în traversare atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţie semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*