Pistoalele interceptate în PTF Negru Vodă nu sunt letale, au anunțat procurorii constănțeni

Pistoale suspecte de a fi arme letale, depistate în PTF Negru Vodă într-un camion ucrainean. FOTO: Garda de Coastă

Cele 1.200 de pistoale, descoperite în PTF Negru Vodă într-un camion ucrainean, au fost achiziționate din Turcia și nu sunt letale, a anunțat vineri, 31 martie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Astfel, în acest caz cercetările efectuate se fac în legătură cu comiterea infracțiunii de contrabandă.

„În actele prezentate la control a fost identificată o factură conform căreia transporta 1.200 Black Gun marca Stalker, calibru 9 mm, de diferite modele. Firma exportatoare îşi are sediul în Istanbul, Turcia, iar firma destinatară este cu sediul în Odessa, Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Curții de Apel Constanţa.

Ca urmare, s-a procedat la efectuarea verificărilor suplimentare și, în urma desigilării semiremorcii, au fost descărcate un număr de 60 cutii a câte 20 bucăți fiecare, în care erau depozitate cele 1.200 pistoale identificate astfel:

  • 400 de pistoale marca Stalker, model 914, calibru 9 mm;
  • 200 de pistoale marca Stalker, model 917, calibru 9 mm;
  • 600 de pistoale marca Stalker, model 918, calibru 9 mm.

„S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a celor 1.200 de pistoale neletale identificate şi depozitarea acestora la sediul Gărzii de Coastă”, se mai arată în documentul citat.

Procurorii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.

La data de 30 martie s-a prezentat la control, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean ce conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă. Acesta transporta mai multe tipuri de bunuri din Republica Turcia pentru beneficiari din Ucraina, România fiind țară de tranzit. Au fost descoperite astfel și cele 1.200 pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării, armele fiind trimise spre expertizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*