Peste 600 de agenți ai IPJ Constanța și aproximativ 150 de polițiști locali vor fi la datorie în minivacanța de Revelion

Amenzi aplicate de jandarmii constănțeni nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii constănțeni, alături de celelalte forțe de ordine și reprezentanți ai instituțiilor abilitate de control vor fi la datorie, în perioada minivacanței de Revelion, pentru a proteja siguranța și sănătatea constănțenilor.

Începând de astăzi, 31 decembrie, și până duminică, 3 ianuarie, peste 600 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și aproximativ 150 de polițiști locali constănțeni vor acționa, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, a faptelor antisociale, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii vor acorda o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni, fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise.

Vă reamintim că sunt interzise desfășurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive, în spații închise sau deschise.

De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 5.00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, pentru asistență medicală, precum și pentru alte motive justificate prevăzute de lege.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Nu uitați de asemenea că, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei din jur, este nevoie să purtați masca de protecție, să vă spălați sau să vă dezinfectați cât mai des mâinile și să păstrați distanța fizică.

Totodată, având în vedere că mulți cetățeni obișnuiesc să utilizeze în aceste zile diverse materiale pirotehnice, atragem atenția că acestea pot fi un pericol pentru cei din jur dacă nu sunt folosite necorespunzător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*