Peste 500 de polițiști, jandarmi și pompieri militari vor asigura paza și protecția celor 559 de secții de votare ce s-au constituit pe raza județului Constanța

Polițiști din cadrul Inspectoratului Județean Constanța, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis”, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, precum și alte structuri ale MAI, se vor afla astăzi în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Măsurile de pază și protecție instituite la locațiile secțiilor de votare presupun prezența efectivelor pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, 501 efective, dintre care 276 de polițiști, 81 de jandarmi și 138 de reprezentanți ai ISU vor asigura paza și protecția a 559 de secții de votare, în 366 de locații, ce s-au constituit pe raza județului Constanța, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

Totodată, 210 polițiști vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați în paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la solicitare, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care își vor desfășura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 230 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța va avea în responsabilitate 90 de secții de votare, constituite în 90 de locații, unde vor fi prezenți 176 de polițiști. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

În plus, și 78 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*