Sute de vehicule verificate în cursul nopții trecute, în cursul unei acțiuni desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni

Amenzi de peste 17.000 de lei, aplicate în urma unei acțiuni desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, împreună cu polițiști ai Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale și Biroului Rutier Constanța, au desfășurat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, acțiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise. Scopul acestor activități este conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se pot expune prin nerespectarea normelor rutiere.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii au verificat peste 530 de vehicule și au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.635 de lei. Totodată, au fost reținute cinci permise de conducere, toate pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Un astfel de caz a fost înregistrat sâmbătă, 3 iulie, în jurul orei 21.10, când un bărbat de 35 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 226, în localitatea Corbu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*