Transportul în regim de taxi, verificat de polițiștii locali constănțeni. Au rezultat amenzi de aproape 30.000 de lei

Transportul în regim de taxi, verificat de polițiștii locali constănțeni. FOTO DGPL Constanța

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a organizat o acțiune ce a vizat identificarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în domeniul transportului în regim de taxi și în regim de închiriere.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 28.280 de lei. De asemenea, oamenii legii au aplicat 58 de puncte de penalizare, în conformitate cu prevederile Codului Rutier.

Printre cele mai frecvente abateri de la normele legale amintim: lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme, lipsa listei de prețuri, opririle și staționările neregulamentare.

Pentru a evita orice incident, turiștii, dar și constănțenii ar fi indicat să respecte câteva sfaturi elementare.

În primul rând, trebuie să alegeți doar mașinile inscripționate corespunzător, să verificați prețurile afișate pe portiere, apoi, odată urcați, să vedeți dacă ele coincid cu lista de prețuri care ar trebui să fie ștampilată și afișată la loc vizibil. Dacă șoferul nu face acest lucru din propria inițiativă, să îi cereți să pornească aparatul de taxat.

Șoferii de taxi trebuie să respecte mai multe reguli prevăzute în Legea 38/2003:

  • Să aibă ținuta corespunzătoare, un comportament civilizat în relația cu clientul;
  • Să dețină certificatul de atestare a pregătirii profesionale valabil;
  • Să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localității și să respecte solicitările legale ale acestuia;
  • Să oprească pe traseu la semnul clientului, când se află în poziția de operare „Liber”, cu excepția cazului când se deplasează să preia un client la comanda dispeceratului sau când condițiile de trafic nu permit această manevră;
  • Să elibereze bonul clientului la finalul cursei, pe baza căruia va încasa contravaloarea prestației efectuate;
  • Să nu pretindă ca plată pentru prestația efectuată decât suma prevăzută pe bon;
  • Să nu transporte clienți în stare avansată de ebrietate;
  • Să transporte clientul la destinație pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu acesta;
  • Să transporte bagajele clienților, în cazul transportului de persoane, în limitele spațiului disponibil pentru acestea, fără perceperea de tarife suplimentare;
  • Să nu transporte clienți pe bancheta din față decât în cazul în care îi atenționează, în prealabil, că au obligația să poarte centura de siguranță;
  • Să nu fumeze și să nu utilizeze mijloace audio/video fără acordul clientului

În cazul în care sesizați astfel de fapte cetățenii sunt  rugați să sesizeze imediat dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*