Peste 500 de polițiști de frontieră vor fi la datorie, zilnic, în Constanța și Tulcea, în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice

PTF Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Având în vedere că ne aflăm în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice, precum și într-o situație specială, în contextul dispunerii unor măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, la nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranța publică în zona de competență.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 500 de polițiști de frontieră desfășoară zilnic, la nivelul județelor Constanța și Tulcea, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de trecere a frontierei se înregistrează valori de trafic normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de așteptare. În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanții Gărzii de Coastă mențin permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

„În continuare, recomandăm cetățenilor români și străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internațional și să consulte aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetățenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria și care nu se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria numai prin anumite puncte de trecere a frontierei (dinspre România, numai prin punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche – Durankulak, Giurgiu – Ruse, Calafat – Vidin, Turnu Măgurele – Nicopole și Bechet – Oriahovo – acest ultim punct fiind deschis în prezent doar traficului de marfă).

De asemenea, persoanelor aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria, nu li se solicită prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Bulgaria. Mai multe detalii se află pe site-ul https://www.mae.ro/node/51904

Reamintim că începând cu data de 15 martie, autoritățile de frontieră din Republica Bulgaria au suspendat temporar circulația mijloacelor de transport cu masa mai mare de 3,5 tone dinspre și către PTF Silistra – Ostrov.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*