Bogdan Huțucă: „Eliminăm TVA-ul pentru investiții în Sănătate”

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Președinte PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a salutat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, decizia de eliminare a TVA-ului pentru investițiile din domeniul sănătății și susține că astfel vor fi mai mulți bani pentru spitale.

„O veste excelentă pentru țara noastră. După investițiile istorice în infrastructura sistemului sanitar din România pe care le derulăm prin PNRR (investiții fără precedent în cei 33 de ani de după Revoluție), astăzi asistăm la scrierea unui nou capitol fericit în domeniul Sănătății: eliminarea TVA-ului pentru toate proiectele de investiții în domeniu. Concret, prin eliminarea TVA-ului, unitățile sanitare din România vor beneficia de bugete pentru investiții cu 20 la sută mai mari”, a scris deputatul constănțean.

Potrivit acestuia, măsura a fost votată în Camera Deputaților, urmând să fie promulgată, și va avea un impact pozitiv imediat asupra spitalelor și ONG-urilor care dezvoltă proiecte în domeniul medical.

„Cum spuneam, traversăm probabil cel mai bun moment investițional în sănătate pe care România l-a avut în ultimii 30 de ani, astfel că propunerea este una cât se poate de binevenită. Forma pe care am agreat-o în comisie este un boost de resurse pe care îl oferim spitalelor din România. Aproape orice achiziție de materiale și servicii destinate spitalelor, de la construcții noi, la modernizări sau dotări, va fi scutită de la plata TVA-ului”, a mai precizat liderul liberal.

Bogdan Huțucă a ținut să-i mulțumească pentru cooperare și deputatului Alfred Simonis și susține că se bucură că, în calitate de președinte al Comisiei de Buget, a putut ajuta la definitivarea acestei propuneri cu un set de amendamente prin care proiectul a devenit funcțional și aplicabil tuturor unităților spitalicești.

„Totodată, mulțumesc colegilor deputați, care au înțeles oportunitatea oferită de această măsură și au votat în consecință. Pot spune fără să-mi fie teamă că greșesc că este o zi fericită pentru România”, a mai notat președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*