Peste 500 de misiuni au fost executate de pompierii militari constănțeni în perioada 11-15 august

În perioada 11-15 august, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 536 misiuni, cele mai multe dintre ele – 409, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 50 incendii în urma cărora, o femeie a fost transportată la spitalul Județean Constanța cu arsuri la mâini și la picioare.

În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 20 accidente rutiere soldate cu 26 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță,  14 dintre ele fiind ulterior transportate la spital.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în  57 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD, salvare persoane aflate în pericol de înec ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

În perioada 12-15 august, pe linia prevenirii situațiilor de urgență, personalul Inspecției de Prevenire a executat 13 controale din domeniul de activitate – turism și comert, în urma cărora au fost constatate 62 deficiențe și au fost aplicate 45 avertismente și 17 amenzi în cuantum de 134.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*