Peste 50 de proiecte au fost depuse în cadrul campaniei „Tu decizi pentru Constanța”

Peste 50 de proiecte au fost depuse în cadrul campaniei „Tu decizi pentru Constanța”

S-a încheiat etapa de primire a proiectelor pentru dezvoltarea orașului. Termenul limită pentru înscriere a fost 16 octombrie.

Potrivit Primăriei Constanța, au fost înregistrate 51 de proiecte, astfel:

  • câte 10 din următoarele domenii: Educație, Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, Amenajare spații verzi și locuri de joacă;
  • șapte proiecte pentru Amenajarea de spații publice;
  • câte cinci proiecte Cultură și Sport;
  • două proiecte protecția mediului/protecția animalelor;
  • câte un proiect pe Social și Digitalizare.

Singurul domeniu unde nu s-a depus nimic este sănătatea.

Suma totală alocată de la bugetul local este de cinci milioane de lei/ an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 de lei, inclusiv TVA.

O comisie de evaluare și monitorizare, din care fac parte reprezentanți cu putere de decizie din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate Consiliului Local al municipiului Constanța, reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța și reprezentanți ai societății civile va stabili eligibilitatea proiectelor.

Începând de luni, 17 octombrie, și până pe data de 04 noiembrie se derulează etapa de analiză a proiectelor, care conține mai mulți pași:

  • 17 octombrie – 30 octombrie – Evaluarea proiectelor de către Comisia special creată în vederea stabilirii eligibilității;
  • 31 octombrie – Afișarea listei cu proiectele eligibile (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);
  • 31 octombrie – Afișarea listei cu proiectele respinse (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);
  • 01 noiembrie – 03 noiembrie – Depunerea și analiza contestațiilor;
  • 04 noiembrie – Afișarea listei finale de proiecte eligibile.
  • 07 noiembrie – 04 decembrie – Etapa de vot;
  • 13 decembrie – Afișarea proiectelor câștigătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*