Construire terminal multimodal cu platformă multimodală în zona de dezvoltare D pe MOL II-S Port Constanța Sud

Construire terminal multimodal cu platformă multimodală în zona de dezvoltare D pe MOL II-S Port Constanța Sud

Constanta South Container Terminal SRL, în calitate de beneficiar, și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport au semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Construire Terminal multimodal cu platformă portuară, anexe tehnice, împrejmuire, rețele edilitare exterioare, branșamente la rețele edilitare și organizare șantier în zona de dezvoltare D pe MOL II-S Port Constanța Sud”, cod SMIS 154978.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității de depozitare și manipulare a bunurilor și mărfurilor din zona de dezvoltare D a terminalului Constanta South Container Terminal SRL prin realizarea unei platforme portuare cu o suprafață totală de aproximativ 119.000 mp și a facilităților adiacente.

Prin lucrările ce vor fi realizate în cadrul proiectului se vor obține următoarele rezultate:

  • Platformă depozitare;
  • Platformă manevrare și zonă de așteptare încărcare autocamioane;
  • Spații verzi;
  • Împrejmuire spațiu platformă;
  • Cabină poartă;
  • Facilități pentru stingerea incendiilor- hidranți exteriori;
  • Instalații de alimentare cu apă menajeră rece;
  • Rețele de alimentare cu energie electrică și iluminat;
  • Canalizare Pluvială;
  • Sistem supraveghere prin televiziune cu circuit închis.

Valoarea totală a proiectului este de 263.044.529,12 lei din care cofinanțare UE în valoare de 155.699.308,56 lei (83,3% din valoarea totală eligibilă aprobată), cofinanțare din bugetul de stat în valoare de 27.476.348,58 lei (14,7% din valoarea totală eligibilă aprobată) și cofinanțare eligibilă a beneficiarului în valoare de 3.738.278,71 lei (2% din valoarea eligibilă aprobată).

Perioada de implementare a proiectului este între data de 19.08.2021 și data de 31.12.2023.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Pentru mai multe informații privind proiectul, vă rugăm să contactați:

  • Constanta South Container Terminal SRL- Municipiul Constanța, județul Constanța, România, Clădire Administrativă MOL II-S Port Sud, cod poștal 900900.
  • E-mail: office.csct@dpworld.com; Telefon: 0241.700.100

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*