Navă pusă în pericol de reprezentanții unei companii care au oprit generatorul de curent și au încercat debarcarea echipajului

Nava Continental. FOTO SLN

O navă aflată în portul Agigea a fost pusă în pericol la sfârșitul acestei săptămâni de reprezentanții unei companii care au oprit generatorul de curent și au încercat debarcarea echipajului.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a afirmat că în noaptea de vineri spre sâmbătă reprezentanți ai unei companii au încercat debarcarea echipajului de la nava Continental aflată în dana 137 a portului Agigea. Conflictul a încetat abia sâmbăta dimineața în jurul orei 3.30 .

„Au fost încălcate cele mai elementare drepturi și nerespectate ordinele comandantului navei. Acesta, printr-un document înaintat Poliției de Frontieră și Căpităniei Agigea, a afirmat că s-a pus nava în pericol prin oprirea generatorului de curent și imposibilitatea folosirii mijloacelor de siguranță de la bord. Generatorul a fost repus în funcțiune după câteva minute. Polițiști de frontieră, ofițer de Căpitanie , ITF inspector , au fost prezenți la fața locului. S-a apelat 112 de asemenea. La bord se mai află și soția comandantului cu doi copii minori. Toți au trecut prin traume psihice vineri noaptea”, a declarat Adrian Mihălcioiu.

Echipajul format din comandant și șef mecanic (amândoi de origine ucraineană) al navei Continental sub pavilion olandez, au intrat într-o formă de protest față de neplata salariilor de 3 luni de zile, suma depășind 35.000 de euro.

„Operatorul din România probabil aflat în criză financiară nu a dorit să efectueze plățile către acești doi marinari. Din informațiile primite de la reprezentanții companiei, în aceeași situatie se află mai mulți marinari.

Comandantul navei a decis începând cu această oră să întrerupă orice activitate comercială, menținând doar siguranța navei și a facilitării portuare corespunzătoare până la finalizarea situației.

Au fost contactați avocați specializați pentru a demara acțiunile în instanță în cazul în care nici săptămâna viitoare nu se va rezolva acest conflict”, a mai explicat liderul SLN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*