Peste 250 de jandarmi de la Gruparea Mobilă vor asigura măsurile de ordine publică de Bobotează la Constanța

Jandarmii asigură măsurile de ordine publică de Bobotează la Constanța. FOTO Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis" Constanța.

Peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“  vor asigura luni, 6 ianuarie, de la ora 11.00 la Constanţa măsuri de ordine publică, la ceremonia religioasă ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).

La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Județean Constanța, de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi.

Jandarmii constănțeni vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului Constanța, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Aceleaşi măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmii constănțeni şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită. De asemenea, militarii vor asigura şi paza sticlelor cu apă sfinţită începând din această seară.

Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane, în zona de distribuire a apei sfinţite vor fi create culoare special amenajate, prin montarea gardurilor de protecţie. În aceste misiuni  jandarmii vor coopera cu efective din cadrul I.P.J. Constanța,  I.S.U. Constanța și din cadrul Poliției Locale.

Jandarmii constănțeni recomandă participanţilor:

să evite îmbulzeala spre zona sticlelor cu Agheasmă pentru a nu se creea busculade;

să respecte indicaţiilor organizatorilor și forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

să acorde atenţie bunurilor şi obiectelor personale;

să supravegheze copiii pentru a nu se pierde în mulţime;

să solicite sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului 112, în caz de urgenţă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*