O nouă seară de proteste în Constanța, un nou set de amenzi din partea Jandarmeriei. Valoarea totală a sancțiunilor a depășit 115.000 de lei

O nouă seară de proteste în Constanța, un nou set de amenzi din partea Jandarmeriei

Jandarmii constănțeni au împărțit peste 100 de amenzi, cu o valoare totală de peste 115.000 de lei, participanților și organizatorilor protestului de miercuri, 31 martie, din municipiul Constanța. Manifestarea, la care au luat parte câteva sute de persoane, s-a desfășurat fără incidente.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, efective din cadrul instituției, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Grupării de Jandarmi Mobile Constanța au asigurat măsurile de ordine publică și protecția participanților la protestul nedeclarat conform legii, ce a avut loc miercuri, 31 martie, în municipiul Constanța.

„Permanent, pe timpul desfășurării acestei manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Precizăm că adunarea publică s-a desfășurat fără a se înregistra incidente de natură să tulbure ordinea publică”, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Până la acest moment, jandarmii și polițiștii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 115.000 de lei, pentru nedeclararea manifestației, desfășurarea acesteia fără respectarea prevederilor legale impuse de contextul epidemiologic, nerespectarea măsurilor individuale de protecție și circulația în intervale orare în care aceasta a fost interzisă.

„În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea și a altor persoane care au încălcat prevederile legale. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară”, au mai precizat sursele citate.

Jandarmeria Română va asigura în continuare, fără discriminare, condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic, urmărind permanent respectarea de către participanți a tuturor prevederilor legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*