Peste 230 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” se vor pregăti în cybersecurity

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“. FOTO ANMB

La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a demarat implementarea unuia dintre cele mai ample și importante proiecte în domeniul cybersecurity la nivel regional, „Să ne protejăm mai bine viitorul! Cybersecurity avansat”, în cadrul căruia vor fi pregătiți peste 230 de studenți militari și civili din cadrul universității, în aria de specializare a securității cibernetice, conex domeniului naval și portuar.

Miercuri, 16 decembrie, în prezența comandantului (rectorului) conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, a avut loc seminarul de deschidere a proiectului organizat în sistem on-line. Alături de membrii echipei de implementare din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, la seminar au participat și reprezentanții partenerilor Euro-Testing Software Solutions, respectiv Universitatea Româno-Americană.

În cadrul seminarului de informare au fost prezentate obiectivele și rezultatele preconizate ale proiectului, cu reflectarea avantajelor participării studenților în grupul țintă, atât din perspectiva consilierii în carieră, cât și în ceea ce privește formarea de competențe specifice în domeniul cybersecurity pentru domeniul maritim, naval și portuar, atât pentru studenții militari, cât și pentru studenții specializărilor civile. Vorbitorii au subliniat, de asemenea, importanța implementării proiectului în contextul actual al găzduirii de către țara noastră a Centrului European pentru Securitate Cibernetică și al declarării spațiului cibernetic, la nivel NATO, drept un domeniu operațional, alături de cel terestru, aerian și naval.

Proiectul „Să ne protejăm mai bine viitorul! Cybersecurity avansat” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, se va derula pe o perioadă de 22 de luni (5 noiembrie 2020 – 4 septembrie 2022) și va beneficia de un buget total în valoare de 4.660.699,97 lei, din care 3.859.061,56 lei reprezintă cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*