Peste 150 de amenzi, cu o valoare totală ce a depășit 80.000 de lei, au fost aplicate de jandarmi în a două zi de proteste în Constanța

Sute de persoane au participat și luni, 29 martie, la proteste în Constanța

Peste 150 de amenzi, cu o valoare totală ce a depășit 80.000 de lei, au fost aplicate de jandarmii constănțeni, luni, 29 martie, în a doua zi de proteste în Constanța împotriva măsurilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Sute de persoane au participat, din nou, luni, pentru a doua zi consecutiv, la un protest împotriva măsurilor de protecție împotriva pandemiei de COVID-19. Oamenii s-au strâns în fața Prefecturii Constanța, iar apoi au plecat în marș pe principalele bulevarde din oraș.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, militarii constănțeni, alături de polițişti, au asigurat măsurile de ordine publică și siguranța participanților la protest.

„Permanent, pe timpul desfășurării acestei manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Precizăm că adunarea publică s-a desfășurat fără a se înregistra incidente de natură să tulbure ordinea publică”, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.100 de lei, pentru nedeclararea manifestației și pentru desfășurarea acestora fără respectarea prevederilor legale.

Totodată, în jurul orei 19.00, trei adolescenți care trăgeau cu praștia în coloana de manifestanți ce se afla în marș pe Bulevardul Marinarilor, au fost identificați şi sancționați cu amenzi în cuantum total de 900 de lei, conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea şi a altor persoane care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*