Peste 12.000 de artificii, rachete și petarde, confiscate de jandarmii constănțeni

Artificii, rachete și petarde, confiscate de jandarmii constănțeni. FOTO GMJ Constanța

Jandarmii constănțeni au surprins două persoane care ofereau spre vânzare peste 12.000 de obiecte artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice – petarde, rachete și artificii, fără a deține autorizație și fără a îndeplinii condițiile prevăzute de lege.

Astfel, miercuri, 30 decembrie, între orele 17.00 – 18.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanța a desfășurat o acțiune punctuală în zona „Tomis III” din Constanța, unde a surprins două persoane care comercializau produse pirotehnice. Cei doi, cu vârste de 28 și 39 de ani, încercau să vândă persoanelor din zonă 12.038 de petarde, rachete și artificii. Pentru obiectele pirotehnice aflate în 402 cutii și folii, „comercianții” nu aveau autorizație și nici nu erau inscripționate clasele din care fac parte.

Au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice fără a îndeplinii condițiile prevăzute de lege. Actele și articolele pirotehnice urmează a fi înaintate la Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Constanța, pentru continuarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*