Contrabandă cu artificii la punctul de frontieră Ostrov

Artificii de contrabandă
Artificii de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat trei cetăţeni români care intenţionau să introducă în ţară, prin P.T.F. Ostrov, peste 4.000 articole pirotehnice,  fără documente justificative.

În data de 22.12.2016, în jurul orei 14.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Opel Vectra. Alături de acesta mai călătoreau alţi trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 28 şi 45 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Ialomiţa.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului, în mai mulţi saci din plastic, 4.014 bucăţi petarde și artificii.

Cei trei ocupanţi din autoturism au declarat că au achiziţionat materialele pirotehnice din Bulgaria, de la un magazin vânătoresc, plătind pentru acestea sume cuprinse între 500 şi 600 lei, fără a primi documente justificative pentru această tranzacţie şi intenţionau să le folosească cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare totală de 1.890 lei şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*