Peste 100 de kilograme de articole pirotehnice comercializate ilegal, descoperite de jandarmii constănțeni

Materiale pirotehnice. FOTO Jandarmeria Constanța

În perioada minivacanței de Anul Nou jandarmii constănțeni au fost la datorie și au intensificat activitățile de verificare ale comercianților de materiale pirotehnice de divertisment.

Astfel au fost identificați pe raza județului Constanța 10 comercianți care vindeau materiale pirotehnice fără să respecte prevederile legale, fiind constatate 10 infracțiuni aferente legii 126/1995 (lege care prevede că ”orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune”).

Au fost descoperite astfel, în total, peste 10.000 de  articole pirotehnice, în greutate totală de peste 100 Kg care nu erau comercializate conform prevederilor legale.

Jandarmii au ridicat materialele pirotehnice și au întocmit acte de sesizare pentru toate faptele constatate, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele de poliție, abilitate de lege în acest sens.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*