Agent de poliție de la Serviciului de Pașapoarte Constanța, cercetat pentru luare de mită

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un agent șef principal de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub control judiciar, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

Potrivit procurorilor constănțeni, din probatoriul administrat a rezultat că, la data de 07 iulie, în timp ce se afla în sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, inculpatul Florin Ghiță a primit de la o persoană suma de 200 de lei pentru ca funcționarul să procedeze la întreprinderea demersurilor necesare emiterii pașaportului, cu prioritate, fără respectarea procedurilor interne referitoare la programarea persoanei în cauză.

Ulterior, la data de 14 iulie, el a primit de la o altă persoană suma de 200 de lei, tot pentru ca funcționarul să procedeze la întreprinderea demersurilor necesare emiterii pașaportului, cu prioritate, fără respectarea procedurilor interne referitoare la programarea persoanei în cauză.

La data de 14 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Florin Ghiță, pentru o perioadă de 60 zile, până la data de 11 septembrie, inclusiv.

Printre obligațiile impuse inculpatului a fost și aceea de a nu exercita profesia în exercitarea căreia a săvârșit faptele – profesia de polițist, angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*