Peste 100 de cetățeni ucraineni, angajați în urma unui târg de joburi organizat de 22 de firme din Constanța

Peste 100 de cetățeni ucraineni, angajați în urma unui târg de joburi organizate de 22 de firme din Constanța. FOTO: CRC

Centrul Comunitaria a găzduit vineri, 24 martie, pe parcursul întregii zile, târgul de joburi desfășurat de Centrul pentru Resurse Civice (CRC) în parteneriat cu Asociația Firmelor Constănțene (AFCT) și cu sprijinul HIAS (fondată ca Hebrew Immigrant Aid Society/ Societatea ebraică de ajutor pentru imigranți), desfășurat în cadrul proiectului „Constanța pentru Ucraina”.

Astfel, 22 de companii și angajatori privați au venit cu o ofertă de peste 120 de joburi în domenii precum curățenie, bucătărie, salon SPA, producție alimentară, producție industrială, șoferi și operatori utilaje. Aproximativ 220 de cetățeni ucraineni stabiliți în județul Constanța au participat la eveniment iar aproximativ 50 au fost angajați pe loc, „bătând palma” îndeosebi cu angajatori din domeniul HoReCa. Alți peste 100 de cetățeni ucraineni vor participa la interviuri cu angajatorii în zilele imediat următoare pentru ocuparea unor noi locuri de muncă în județ.

Ciprian Lepădatu, coordonatorul evenimentului, precizează că în perioada următoare va avea loc consilierea angajatorilor pentru lucrul cu persoane strămutate și refugiate precum și pregătirea viitorilor angajați cu traininguri în funcție de domeniul de activitate. Totodată sunt în pregătire cursuri intensive de limba română. În funcție de succesul demersului și de nevoile de pe piața muncii, organizatorii iau în calcul realizarea de noi târguri și în viitor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*