Drapelul de Luptă al IJJ Constanța, decorat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Drapelul de Luptă al IJJ Constanța, decorat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. FOTO: IJJ Constanța

Anul acesta, în ziua de 3 aprilie, se împlinesc 173 de ani  de când Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat „Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor de jandarmi”.

Un ofis domnesc consfințea apariția în spațiul militar românesc a Jandarmeriei Române, definită la acel moment ca „o putere înființată pentru a priveghea siguranța publică, ținerea bunei rânduieli și aducerea la împlinire a legilor”. Legiuirea promulgată de Grigore Alexandru Ghica, la 3 aprilie 1850, a constituit actul de naștere al acestei arme și a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în întreaga istorie a Jandarmeriei Române.

La acest moment aniversar, de o însemnătate deosebită și o mare onoare pentru IJJ Constanța este faptul că, în semn de apreciere a profesionalismului dovedit și a rezultatelor importante obținute de personalul unității în îndeplinirea misiunilor specifice, prin decretul prezidențial cu numărul 379 din 31 martie 2023, Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța a fost decorat, conferindu-i-se Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari.

Tot cu ocazia acestei aniversări, un ofițer și douăzeci și unu de subofițeri din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru modul în care și-au executat atribuțiile funcționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*