VIDEO EXCLUSIV Imagini inedite cu amerizarea unui elicopter de la Tuzla. Clipul filmat în urmă cu 21 ani a ieșit acum la iveală

Elicopter IAR 316 B Alouette - amerizare la Tuzla
Elicopter IAR 316 B Alouette - amerizare la Tuzla

Imaginile care înfățișează litoralul românesc din aer sunt destul de rare. Dacă ele au fost filmate în 1995 și în același clip apare și momentul în care un elicopter IAR 316 B Alouette amerizează, atunci putem să spunem că avem de a face cu un video unic.

Video a fost filmat pe Aeroportul Tuzla din județul Constanța. Aparatul de zbor și echipajul sunt surprinse la sol, apoi în aer către Costinești. În imagini se poate observa vechiul obelist de la Costinești, cel care a fost distrus de o viitură în anii 2000.

Pilotul merge apoi paralel cu plaja pentru ca spre final să amerizeze (coboară pe suprafața Mării Negre). Aparatul de zbor se ridică și ajunge apoi din nou la Costinești, în apropierea epavei.

Elicopterul IAR 316 B Alouette este un elicopter de fabricație românească, construit la Brașov. Armata Română a beneficiat de 120 de astfel de aparate de zbor. Opt dintre ele încă sunt în activitate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*