Căutările marinarului georgian căzut în apă au fost suspendate

Navă. FOTO ANR

Căutările în cazul marinarului de origine georgiană căzut în apă în data de 12.12.2023 au fost suspendate până la primirea de noi informații referitoare la caz.

Autoritatea Navală Română a menționat că rămâne în vigoare avizul către navigatori emis în data de 13.12.2023 prin care se solicită navelor care tranzitează zona să păstreze o atenție sporită și să raporteze către MRCC orice detaliu referitor la acest incident.

Echipajul navei la bordul căreia se afla  bărbatul a transmis marți o alertă către Serviciului MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române.

Nava, sub pavilion Vanuatu, se afla la 60 de mile marine de Olimp şi a reuşit să contacteze şi nava GSP CENTAURUS, aflată în apropierea sa pentru a anunţa despre incidentul de om la apă.

Inspectorii MRCC au coordonat nava GSP pentru a începe imediat căutarea marinarului dispărut, iar operațiunea a fost oprită la lăsarea întunericului.

În dimineața zilei de 13.12.2023 căutările au fost reluate cu ajutorul navei de interventie Brizo ce apartine ARSVOM, alături de nava AIPP GOLD, cea pe care lucra marinarul dispărut. Persoana dispărută nu a fost încă găsită.

Barbatul avea în jur de 23 de ani şi ocupa funcţia de timonier.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*