FOTO VIDEO Concerte, filme, întreceri sportive și multe alte surprize, la Zilele orașului Ovidiu

Primarul George Scupra. FOTO CTnews

Administrația publică locală din Ovidiu a pregătit numeroase surprize pentru locuitori cu prilejul Zilelor orașului. Vor fi evenimente pentru toate gusturile și pentru toate vârstele, de la concerte cu artiști în vogă, la filme premiate și întreceri sportive. Manifestările sunt programate în perioada 18 – 24 iulie.

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a prezentat, joi, 7 iulie, într-o conferință de presă, câteva dintre surprizele pregătite în această lună.

“Vorbim despre Zilele orașului Ovidiu, ediția a XIV-a. Acestea vor avea loc în Parcul Faleză Lac, pe scena de pe lac, așa cum v-am obișnuit. Pentru acest an am pregătit mai multe evenimente deosebite, împreună cu mai mulți parteneri: Muzeul de Artă Constanța, Asociația Patronală Respto,  directorul festivalului de muzică populară  – Ion Amititeloaie,  Cityplex, care ne ajută cu un festival, Kanara l-am numit noi. Nu facem concurență Festivalului de la Cannes, e o pură întâmplare, Kanara s-a numit Ovidiu înainte. Este vorba de Festivalul de Film Românesc Canara, ediția întâi. Sperăm că va fi o reușită pentru că sunt filme deosebite, inedite, care au luat diverse premii, la diverse concursuri naționale și internaționale”, a povestit George Scupra.

Printre surprizele pregătite de administrația locală se află și un festival gastronomic, dar și numeroase întreceri sportive.

“Apoi avem un festival gastronomic și ne ajută aici foarte mult Resto și doamna Corina Martin pentru că nu ne pricepem, nu știm noi arta aceasta a gastronomiei, așa că am invitat restaurantele care doresc să vină în cadrul festivalului culinar și înțeleg că vor omologa acolo un preparat tradițional dobrogean. Cred că va fi un record. Înțeleg că e vorba de un vas de două tone.

Despre activitățile sportive nu o să insist foarte mult: cupa la caiac-canoe, lupte tătărești –Kureș, Cupa orașului Ovidiu la fotbal. Dar ceea ce este foarte interesant, jocurile copilăriei, așa cum le știam noi în trecut, tocmai pentru a-i scoate pe copii din casă și de pe tabletă pentru că sunt mult prea statici și au uitat să joace în echipă. O colaborare foarte bună și inedită și mulțumesc Direcției de Protecție a Copilului,  vin cu 106 copiii la Ovidiu și vor avea evenimente special create pentru ei. Bineînțeles că vor fi însoțiți de de adulți”, a mai spus primarul din Ovidiu.

Nici partea muzicală nu a fost uitată și locuitorii orașului vor avea parte de spectacole cât mai diverse.

“Pentru Festivalul Cântecului Popular Elena Roizen deja am trecut de preselecții și avem 13 candidați. Sperăm, în sfârșit, poate va veni trofeul, poate această ediție va fi cu noroc pentru ovidieni pentru că avem și noi un reprezentant în cadrul festivalului.

Bineînțeles că închidem cu un concert extraordinar seara de vineri, Ansamblul Plăieșii și Nicolae Gribincea. Colaborarea foarte bună cu Teatrul Oleg Danovski, doamna director va fi prezentă cu un concert inedit pop rock simfonic, se numește Reverie muzicală, se întâmplă pe 23 iulie. Și tot pentru sâmbătă vom închide cu Carla’s Dreams, iar pentru duminică concert extraordinar Diana Matei și Taraful Cleante și, bineînțeles, o așteptăm cu drag pe Andra și focul de artificii”, a mai declarat George Scupra.

Prezentăm mai jos și programul complet al evenimentelor:

18 – 21 iulie: Festival de film românesc ,,Kanara’’, ediția I (zilnic începând cu ora 19:00, 2 proiecții de filme românești, premiate la festivalurile internaționale, locație Parc Faleză Lac)

18 – 21 iulie: Festival gastronomic al etniilor din Dobrogea, în parteneriat cu Asociația Patronală RESTO (zilnic, începând cu ora 18:00, degustări gratuite; omologăm rețete autentice în cel mai mare ceaun din România – 2 tone, seară dobrogeană, seară pescărească, seară turco-tătară, seară grecească și alte suprize, locație Parc Zonă Relaxare – plajă)

20 iunie – 24 iulie: Simpozionul ,,Ovidienii’’, ediția a IV-a : Tabără de sculptură în piatră pe temă Ovidiană, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța și Universitatea ,,Ovidius ’’. 22 iulie: Festivalul Cântecului Popular ,,Elena Roizen’’, ediția a XIII-a (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)

23 iulie: Teatrul de Operă și Balet ,,Oleg Danovski’’ Constanța – Reverie Muzicală Estivală (piese celebre de operă, pop rock simfonic, musical-uri interpretate de 15 artiști consacrați, ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)

23 iulie: Concert – Ansamblul Plăieșii & Nicolae Gribincea (ora 20:30, Parc Faleză Lac –scenă plutitoare)

23 iulie: Concert – Carla’s Dreams (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)

24 iulie: Concert – Diana Matei & Taraful Cleante (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)

24 iulie: Concert – Andra (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)

18 – 21 iulie: Jocurile copilăriei (zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Zona de Relaxare – plajă, concursuri cu premii, pentru toți copiii care vor redescoperi jocurile tradiționale: șotronul, sfoara, 9 pietre, rațele și vânătorii)

18 – 21 iulie: Reprezentații artistice ale secțiilor Centrului Cultural ,,Elena Roizen’’ ( zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Faleză Lac – amfiteatrul mic)

18 – 24 iulie: Cupa Ovidiu la fotbal (se califică automat câștigătoarele de la Cupa sat Poiana și Cupa sat Culmea).

3 iulie: Cupa la fotbal sat Poiana (teren sintetic școala Poiana)

9 iulie: Cupa la fotbal sat Culmea (teren sintetic Culmea)

23 iulie: Lupte tradiționale tătărești Kureș, organizate în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (ora 18:00, stadion Ovidiu)

23 iulie: Cupa Ovidiu la caiac (ora 08:00, locație zonă Cherhana Ovidiu).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*