Personalul Forțelor Navale Române participă la efortul național de combatere a pandemiei de COVID-19

„Noble Blueprint 21”, un exercițiu organizat în România pentru consolidarea elementelor de apărare colectivă pe flancul estic al NATO. FOTO cu rol ilustrativ

Personalul din Forțele Navale Române participă la acțiunile conjugate ale autorităților naționale de combatere a pandemiei provocate de noul coronavirus, prin executarea unor misiuni în sprijinul structurilor cu responsabilități în prevenirea și răspândirea infectării populației cu virusul SARS CoV-2.

Astfel, potrivit Statului Major al Forțelor Navale, 24 de ore din 24, Componenta Operațională Navală asigură o celulă de răspuns pentru situații de urgență, alcătuită din militari care coordonează implementarea ordinelor primite de la eșaloanele superioare.

„Încă de la începutul pandemiei, militarii din Forțele Navale au avut responsabilități în instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenție și Tratament de pe Stadionul Portul din Constanța, precum și în asigurarea suportului logistic și cu personal pentru această unitate spitalicească. De asemenea, marinarii militari au preluat de la Jandarmeria Română paza unor obiective de importanță strategică din județele Constanța și Tulcea și au participat, în comun cu structuri ale Poliției Române, la punerea în aplicare a măsurilor de carantinare zonală în unele localități din județele Constanța și Tulcea”, au precizat reprezentanții SMFN.

Din luna ianuarie 2021, Forțele Navale Române asigură personal și tehnică pentru funcționarea a două call-center-uri suport, la Tulcea și la Constanța, ca parte a campaniei de vaccinare anti-COVID. Call-center-ul de la Constanța funcționează, în intervalul orar 08.00-22.00, în incinta Bazei Logistice Navale „Pontica” și, până în prezent, operatorii militari au răspuns la peste 9000 de apeluri primite din partea populației, pentru programări la vaccinare ori pentru suport informațional cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu virusul SARS CoV-2. La Tulcea, personalul din Forțele Navale care asigură funcționarea call-center-ului județean amplasat în incinta Secției 325 Logistice, a primit peste 6500 de apeluri de la tulcenii interesați să se vaccineze anti-COVID.

Forțele Navale Române asigură personal și tehnică pentru funcționarea a două call-center-uri suport, la Tulcea și la Constanța. FOTO SMFN

„Instituţia militară este un pilon de stabilitate şi contribuie, pe multiple planuri, la dezvoltarea societăţii româneşti. Forțele Navale Române confirmă încrederea acordată de populaţia ţării în Armata României, răspunzând cu promptitudine la solicitările autorităţilor publice pentru a desfăşura acțiuni în sprijinul populației civile”, au transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*