Numărul pompierilor bolnavi cu COVID-19 din Detașamentul Cernavodă al ISU Dobrogea a ajuns la 15, fiind confirmate noi cazuri

Sediul ISU Dobrogea. FOTO Catalin Schipor

Numărul pompierilor din Detașamentul Cernavodă al ISU Dobrogea confirmați cu SARS Cov-2 este în creștere. Noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate de către autorități, pompierii fiind internați, în stare stabilă, fiind asimptomatici, fără probleme.

Inițial, după îmbolnăvirea pompierului din Fetești care ulterior a și decedat din cauza COVID-19, au fost confirmați alți zece pompieri la scurt timp. Acum, alți cinci angajați ai ISU Dobrogea au ieșit pozitivi la testarea pentru depistarea coronavirusului SARS Cov-2, bilanțul fiind de 15 pompieri bolnavi.

„Menționăm faptul ca nu a fost afectata activitatea Detașamentului, a fost mărita capacitatea operațională . Avem resursele necesare pentru toate intervențiile și vom răspunde prompt la toate apelurile 112.

Menționăm că la nivelul tuturor subunităților ISU Dobrogea s-a realizat decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent“, susțin reprezentanții ISU Dobrogea.

Pompierii bolnavi sunt asimptomatici și cu o stare generală bună. Patru dintre aceștia sunt internați la Spitalul Municipal Fetești, iar restul la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*