Numărul pompierilor bolnavi cu COVID-19 din Detașamentul Cernavodă al ISU Dobrogea a ajuns la 15, fiind confirmate noi cazuri

Sediul ISU Dobrogea. FOTO Catalin Schipor

Numărul pompierilor din Detașamentul Cernavodă al ISU Dobrogea confirmați cu SARS Cov-2 este în creștere. Noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate de către autorități, pompierii fiind internați, în stare stabilă, fiind asimptomatici, fără probleme.

Inițial, după îmbolnăvirea pompierului din Fetești care ulterior a și decedat din cauza COVID-19, au fost confirmați alți zece pompieri la scurt timp. Acum, alți cinci angajați ai ISU Dobrogea au ieșit pozitivi la testarea pentru depistarea coronavirusului SARS Cov-2, bilanțul fiind de 15 pompieri bolnavi.

„Menționăm faptul ca nu a fost afectata activitatea Detașamentului, a fost mărita capacitatea operațională . Avem resursele necesare pentru toate intervențiile și vom răspunde prompt la toate apelurile 112.

Menționăm că la nivelul tuturor subunităților ISU Dobrogea s-a realizat decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent“, susțin reprezentanții ISU Dobrogea.

Pompierii bolnavi sunt asimptomatici și cu o stare generală bună. Patru dintre aceștia sunt internați la Spitalul Municipal Fetești, iar restul la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*