Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, prejudiciul produs fiind estimat la aproape două milioane de lei

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de evaziune fiscală. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat luni, 29 mai, șapte percheziții domiciliare, la locuințele a trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la punctul de lucru al unei societăți comerciale. Perchezițiile au avut loc în județele Constanța, Călărași și în municipiul București.

Potrivit IPJ Constanța, în perioada 2018 – 2019, cele trei persoane, administratori ai unei societăți comerciale, sunt bănuite că ar fi efectuat operațiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile ori în alte documente legale. Prin aceasta ar fi fost cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, reprezentând impozit pe venit, impozit pe profit și TVA.

Totodată, în aceeași calitate și în aceeași perioadă de timp, cele trei persoane sunt bănuite că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi declarat, în mod fictiv, sediul social al societății comerciale, într-o comună din județul Constanța, ca urmare, organele fiscale fiind în imposibilitate de a realiza activitatea de control.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile și date informatice de interes în cauză.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 43 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*