Bărbat de origine ucraineană, căutat de autorități după ce a plecat să practice kitesurfing în zona epavei de la Costinești și nu a mai revenit la țărm

Epava navei Evanghelia, Costinești

Zeci de pompieri și scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, alături de o ambarcațiune a Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), precum și un elicopter bulgăresc, s-au deplasat luni, 19 septembrie, în zona epavei din Costinești, în căutarea unui turist ucrainean. Acesta a ieșit duminică pe mare pentru a practica kitesurfing și nu s-a mai întors la țărm, alerta fiind dată de soția sa, care îl aștepta la o pensiune din stațiune.

Potrivit Autorității Navale Române, duminică, 18 septembrie, în jurul orei 16.20, serviciul MRCC a fost alertat prin intermediul numărului unic de urgență 112 despre dispariția unui bărbat de origine ucraineană, care a plecat în cursul dimineții să practice kitesurfing în zona Costinești – Vama Veche și nu a mai revenit la țărm.

„Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române a început imediat coordonarea activităților de căutare și salvare de vieți omenești pe mare și a solicitat navei ARSVOM SAR THEIA să se alăture operațiunilor de căutare. A fost solicitată asistență aeriană, dar din cauza condițiilor meteo acest lucru nu a fost posibil. La lăsarea întunericului căutările au fost suspendate, dar în această dimineață un elicopter FRONTEX a decolat din Burgas și la această oră zona este survolată conform recomandărilor primite de la MRCC. Ambarcațiunile ARSVOM sunt în alertă pentru a putea oferi suport naval operațiunilor de căutare”, au precizat reprezentanții ANR.

De asemenea, 25 de pompieri militari și scafandri ai ISU Constanța desfășoară în zonă, cu ambarcațiunea TARGA, căutări ale turistului ucrainean.

Bărbatul dispărut are  49 de ani și era cazat la o pensiune din Costinești. Potrivit martorilor, kite-surful-ul său avea o velă roșie transparentă, iar el purta un șort galben și o vestă roșie. Orice indiciu aveți despre bărbatul căutat sunteți rugați să apelați numărul unic de urgență 112 sau Serviciul MRCC la numărul  0241/61.59.49.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*