Percheziții la patru bărbați, bănuiți că au furat din societăți comerciale bunuri în valoare de 100.000 de lei

Percheziții la persoane bănuite de furt calificat. FOTO Poliția Română

Polițiștii constănțeni au făcut percheziții la patru bărbați suspectați că au furat din societăți comerciale bunuri în valoare de 100.000 de lei.

La data de 18 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuințele a 4 bărbați cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Astfel, în urma probelor administrate în dosar a rezultat că, în perioada noiembrie – decembrie a.c., aceștia ar fi sustras bunuri alimentare, băuturi alcoolice, țigarete, diverse sume de bani și bijuterii din 10 societăți comerciale din județul Constanța.

Prejudiciul este de aproximativ 100.000 de lei.

La data de 18 decembrie, în jurul orei 02.15, unul dintre bărbații cercetați pentru comiterea faptelor ar fi fost depistat într-un autoturism care se deplasa pe D.N. 2A și al cărui conducător auto nu ar fi oprit la semnalele polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, pentru oprirea acestuia fiind folosit armamentul din dotare.

În urma intervenției, bărbatul,  cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, a fost imobilizat și condus la sediu, în vederea continuării cercetărilor.

În autoturism au fost descoperite mai multe bunuri, respectiv produse alimentare, țigări, băuturi alcoolice, a căror deținere nu a putut fi justificată.

Ulterior, la aceeași dată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuințele persoanelor în cauză.

Astfel, au fost descoperite și ridicate bunuri cu valoare probatorie, 200 de euro, 1.600 de lei și un telefon mobil.

Ceilalți trei bărbați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor nu au fost identificați la domiciliu.

La data de 19 decembrie, doi dintre aceștia s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cei trei bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, ulterior, fiind prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu, Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*