„Caravana filmului românesc”, din nou la Eforie Colorat

Gradina de Vară Cinemascop din Eforie Sud

„Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” ajunge și anul acesta la malul mării, mai exact la Grădina de Vară Cinemascop din Eforie Sud. Filmele sunt programate miercurea, iar proiecțiile vor începe după lăsarea întunericului, adică după ora 21.00.

Programul demarează miercuri, 6 iulie cu „Octav”, cel mai vizionat film în cinematografele din România, în anul 2017. „Octav” vorbește despre nostalgia amintirilor, personajul principal călătorind în trecutul său miraculos, spre a se bucura de el. “Timpul zboară atât de repede! Trebuie să prețuim fiecare moment!”, spune Octav. Doi titani ai scenei și ai ecranului românesc, Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, aduc forța lor expresivă excepțională, acestei călătorii în sine și în timpul propriei vieți.

Miercuri, 13 iulie este programat filmul comic-amar „Funeralii fericite”, al cărui protagonist și regizor este inconfundabilul Horațiu Mălăele. Filmul prezintă aventura a trei prieteni care au găsit un prilej de distracție plătind o țigancă să le ghicească viitorul. Însă, distracția începe cu adevărat atunci când li se prezice data exactă a morții și modul în care vor muri…

Seria proiecțiilor oferite în luna iulie în cadrul „Caravanei filmului românesc” se încheie miercuri, 20 iulie cu „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (regia Toma Enache), primul film realizat în limba aromână. Personajul principal este Toni Caramușat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni și originile lor. Primele 12 adevăruri au fost reunite de lingvistul Matilda Caragiu Marioțeanu în „Dodecalogul aromânilor”.

Proiecțiile au loc în cadrul Festivalului eco-art Eforie Colorat (organizat de Asociația Forumul Artelor Vizuale) care propune peste 200 de evenimente culturale, găzduite, pe toată durata verii (4 iulie – 4 septembrie), de hub-ul de creație Grădina de Vară din Eforie Sud. Dezvoltat în parteneriat cu institute culturale europene, misiuni diplomatice și festivaluri de film internaționale, Eforie Colorat este un spațiu alternativ de întâlnire la Marea Neagră și, totodată, primul centru dedicat artelor contemporane de pe litoralul românesc. Despre exploatarea etică și coerentă a potențialului turistic, dezvoltare sustenabilă și oportunități de creștere prin cultură va vorbi și jurnalistul britanic Charlie Ottely, cunoscut pentru seria documentarelor „Flavours of Romania” sau „Wild Carpathia”, invitat special al festivalului în cadrul unui colocviu cu proiecție de film programat în luna august.

Pe lângă filme, vizitatorii se vor bucura de expoziții de fotografie și de artă, de ateliere creative, de o bibliotecă pop-up, o zonă de realitate virtuală, concerte, și momente artistice, pe care le veți putea descoperi pe tot parcursul verii.

În luna iulie, programul Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul, la Eforie Colorat – Grădina de Vară Cinemascop din Eforie Sud, este următorul:

  • Miercuri, 6 iulie: Octav

Regia: Serge Ioan Celibidachi; Scenariul: Serge Ioan Celibidachi, James Olivier;

Cu: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Eric Aradits, Alessia Tofan, Andi Vasluianu

  • Miercuri, 13 iulie: Funeralii fericite

Regia: Horațiu Mălăele; Scenariul: Adrian Lustig;

Cu: Horațiu Mălăele, Crina Semciuc, Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Antoaneta Zaharia, Florin Zamfirescu

  • Miercuri, 20 iulie: Nu sunt faimos, dar sunt aromân

Regia: Toma Enache; Scenariul: Carmen Dîrvariu, Toma Enache;

Cu: Toma Enache, Linda Taylor, Lica Gherghilescu – Tanasoca, Rudy Rosenfeld, Teodora Calagiu Garofil

Proiecțiile încep după ora 21.00, iar accesul publicului este liber.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*