Percheziții la o persoană suspectată de contrabandă asimilată: au fost ridicate zeci de mii de țigarete de contrabandă, dar și sute de kilograme de pește

Percheziții la o persoană suspectată de contrabandă asimilată. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare miercuri, 01 februarie, mai multe mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, la locuința unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată și la punctele de lucru ale trei societăți comerciale.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit faptul că persoana în cauză, un bărbat de 36 de ani, ar fi săvârșit infracțiunea de  contrabandă asimilată. Polițiștii au efectuat un număr de patru percheziții domiciliare și trei percheziții auto pe raza comunelor Istria și Cogealac din județul Constanța, la locuința persoanei în cauză și la punctele de lucru ale trei societăți comerciale.

Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate peste 51.000 de țigarete, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 27.000 de lei, peste 300 de kilograme de pește, de diferite specii, în valoare de aproximativ 1.200 de lei, pentru care nu existau documente de proveniență, peste 500 de cutii cu articole pirotehnice, deținute în mod neautorizat, precum și suma de 20.000 de lei.

Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore și depusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv, urmând ca în cursul zilei de joi, 2 februarie, să fie prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*