Percheziții într-un dosar de delapidare, fals intelectual, uz de fals  și abuz în serviciu. Prejudiciul se ridică la trei milioane de lei

FOTO IPJ Constanța

La data de 2 august, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 2 percheziții domiciliare într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu.

Perchezițiile domiciliare au avut loc la locuința unei persoane fizice și la sediul unei instituții.

Totodată, au fost puse în executare 8 mandate de aducere în județele Constanța și Olt.

Din cercetările efectuate a rezultat că administratorii ai 12 societăți comerciale ar fi întocmit în fals documente care atestau, în mod nereal, livrarea unor bunuri sau prestarea unor servicii către o instituție, din comuna Mereni, județul Constanța, în acest mod obținând decontarea unor sume de bani, în mod ilegal, din bugetul local al acesteia.

Totodată, în urma probelor administrate în dosar a reieșit că un funcționar din cadrul unei instituții, din județul Constanța, i-ar fi pus la dispoziție angajatului instituției din comuna Mereni, documentele întocmite în fals de administratorii societăți comerciale, aceste documente fiind folosite pentru justificarea plăților ilegale efectuate din contul instituției.

Astfel, în perioada februarie 2016 – octombrie 2022, ar fi fost întocmite în fals, de către angajatul instituției, din comuna Mereni, peste 120 de ordine de plată.

În acest mod, bugetul acesteia ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3.000.000 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri cu valoare probatorie.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut, pentru 24 de ore, 6 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor, care au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, 3 august a.c., vor fi prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător, față de bunurile celor 14 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*