Percheziții în București și 11 județe, între care și Constanța, la o grupare infracțională organizată ce se ocupa cu înșelăciuni, fals și spălare de bani

Percheziții într-un dosar de înșelăciune privind oferte de prețuri pentru îngrășăminte chimice

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Bacău, împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, pun în aplicare 32 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Harghita, Galați, Constanța, Ialomița, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mureș, Alba, Bihor, Ilfov și a municipiului București într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals in înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și spălare de bani.

În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2022, mai multe persoane au constituit o grupare infracțională organizată, specializată în săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în dauna unor societăți comerciale și la încheierea unor contracte de credit/ plafon de scontare a unor efecte de comerț pentru inducerea in eroare a unor instituții financiare nebancare.

Pe parcursul anului 2022 la grupul infracțional organizat au aderat și alți membri care, prin intermediul unei societăți comerciale, folosind identități și calități mincinoase, au achiziționat mărfuri și produse de la societăți comerciale de pe întreg teritoriul țării, pentru plata cărora au emis instrumente de plată, cunoscând că la termenul scadent nu va exista disponibil în conturile bancare.

De asemenea, pentru obținerea unor câștiguri consistente rapide, după achiziționarea mărfurilor, membrii grupului le-au comercializat unor persoane fizice sau juridice cu prețuri cuprinse între 30-50 la sută din valoarea lor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3.600.000 de lei, în dauna a 25 de persoane juridice vătămate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*