Percheziții ale polițiștilor de la Transporturi: zeci de persoane cercetate după ce ar fi furat motorină din locomotive aflate în depou

Bărbat lovit de tren între Schitu și Neptun. Imagine cu rol ilustrativ

Zeci de persoane sunt cercetate de poliţiştii constănțeni de la Transporturi după ce au furat motorină din locomotive aflate în depou şi apoi au completat în fals foile de parcurs ale acestora.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au finalizat cercetările într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, tăinuire, omisiunea sesizării. Dosarul a fost trimis către unitatea de parchet competentă.

Astfel, la data de 30 iunie, polițiștii de la transporturi, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza municipiului Constanța. În urma descinderilor au fost ridicați 1.450 de litri de motorină și 650 de litri de ulei.

„Din cercetări a reieși faptul că, în perioada mai – iunie 2020, mai multe persoane, angajate în cadrul unei societăți comerciale, ar fi sustras motorină de la locomotivele din incinta Depoului Palas, prin aceea că ar fi completat în fals foile de parcurs ale acestora. Prejudiciul creat este de aproximativ 31.000 de lei”, au precizat polițiștii.

Persoanele în cauză, respectiv 27 de bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, sunt cercetate în stare de libertate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*