Autoritățile locale din Constanța se pregătesc pentru sărbătorile pascale și minivacanța de 1 Mai

Orașul Constanța. FOTO Primăria Constanța

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat luni, 18 aprilie, instituțiile cu atribuții în gestionarea sărbătorilor pascale și a minivacanței de 1 Mai.

Astfel, pentru a face față numărului în creștere preconizat de solicitări, SAJ Constanța este pregătit să intervină zilnic cu 29 de echipaje operative tip B2, echipaje tip C2, un echipaj de consultații de urgență la domiciliu. Reprezentanții serviciului au mai comunicat că vor asigura permanenta coordonare a dispeceratului medical comun SAJ-ISU, cu un medic și trei operatori de urgență.

De asemenea, de la finalul săptămânii trecute, ISU „Dobrogea” Constanța a demarat controale de prevenire a situațiilor de urgență în toate lăcașele de cult, acolo unde se preconizează un număr mare de participanți. Același lucru este valabil și pentru unitățile hoteliere. De asemenea, primăriilor le-a fost transmis un ghid de măsuri minime de prevenire a incendiilor. Cei de la ISU vor fi prezenți fizic în proximitatea a 15 lăcașe de cult din județ, însumând 13 echipe de primă intervenție și două autospeciale de stingere cu apă și spumă cu 32 de subofițeri, precum și 10 inspectori de prevenire.

În ceea ce privește activitatea IPJ Constanța în perioada următoare, polițiștii vor fi pe străzi în număr mare, vor patrula în zonele aglomerate, tocmai pentru a limita situațiile de risc. Dispozitivele vor fi dimensionate corespunzător, Inspectoratul de Poliție având efectivele necesare pentru situații de acest tip. IPJ Constanța a pregătit efective de aproximativ 300 de polițiști în perioada pascală, respectiv 350 de polițiști în Noaptea de Înviere. De asemenea, pentru 1 Mai, a fost alocat un dispozitiv total de 250 de polițiști.

În sprijin, pentru ordine publică și reducerea riscurilor, IJJ Constanța va avea alocate dispozitive importante de jandarmi de joi până duminică, practic în timpul tuturor slujbelor importante din Săptămâna Mare și din Noaptea Învierii. Astfel, 30 de jandarmi vor fi angrenați, zilnic, în acțiunile de ordine publică, iar în Noaptea de Înviere, vor fi în dispozitiv aproximativ 50 de jandarmi. În ceea ce privește zilele libere din preajma datei de 1 Mai, în funcție de misiunile de asigurare, vor fi alocați circa 50 de jandarmi. De asemenea, IJJ Constanța asigură condițiile optime de siguranță la alte șase evenimente publice majore, în perioada 27 – 30 aprilie.

La nivelul Gărzii de Coastă vor fi luate măsuri de intensificare a activităților specifice pentru menținerea climatului de normalitate în zona de frontieră și a fluenței fluxului de persoane și autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat din județul Constanţa, adică la Vama Veche, Negru Vodă, Lipnița, Dobromir şi Ostrov, prin suplimentarea, la nevoie, a personalului necesar efectuării controlului de frontieră. Zilnic, Garda de Coastă va acționa cu aproximativ 200 de polițiști de frontieră și 35 de mijloace de mobilitate terestră și navală.

ABADL a pregătit plajele, le-a curățat, s-au desființat digurile de nisip aflate aproape de faleze, s-au refăcut terasamentele, s-au reabilitat zonele de plajă erodate, s-au demontat gardurile de stuf, totul pentru ca plajele litoralului să fie pregătite pentru primul val important de turiști din acest an. Aceste acțiuni presupun o muncă laborioasă, având în vedere că plaja aflată în administrarea ABADL însumează 376 de hectare.

„După doi ani în care sărbătorile pascale s-au desfășurat cu restricții, în acest an oamenii vor avea mai multă flexibilitate. Asta nu înseamnă că forțele MAI și celelalte instituții cu atribuții nu vor fi la datorie și se vor asigura că toate evenimentele vor fi bine organizate, în spiritul protejării cetățenilor. De asemenea, ne așteptăm pentru 1 Mai la un aflux mare de turiști, iar hotelierii se pregătesc să pună la punct ultimele detalii. Sunt în dialog cu ei și pot spune că anul acesta poate fi unul dintre cei mai buni, pentru că am constatat o dorință foarte mare în ceea ce privește fidelizarea turistului care ajunge pe litoral. Această perioadă va reprezenta un test la cald în ceea ce privește capacitatea operatorilor economici de a oferi servicii de calitate. Totodată, vom vedea cu toții care este capacitatea autorităților de a-i susține pe cei din HoReCa, pentru că aceștia au nevoie de sprijin”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*