Patru cetățeni turci cu pașapoarte false, depistați în punctul de frontieră de la Vama Veche

PTF Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii de frontieră constănțeni de la Vama Veche au descoperit patru cetățeni turci, bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, care au prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie false, ce ar fi fost emise de Ucraina și Republica Moldova.

Potrivit Gărzii de Coastă, miercuri, 29 decembrie, în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din PTF Vama Veche au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetățean moldovean în vârstă de 24 ani, însoțit de un șofer de rezervă, cetățean ucrainean. În microbuz călătoreau ca pasageri patru cetățeni străini, care s-au legitimat la intrarea in țară cu pașapoarte care aveau însemnele autorităților din Republica Moldova, respectiv, Ucraina.

În urma verificării autenticității documentelor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că pașapoartele prezentate pentru controlul de frontieră de către cei patru pasageri nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond specifice unor documente autentice, acestea fiind false. În cadrul verificărilor, cei patru bărbați au declarat polițiștilor de frontieră că sunt cetățeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cei patru cetățeni turci si cei doi șoferi au fost preluați către autoritățile de frontieră bulgare, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*