Traficul de mărfuri prin porturile românești, în creștere

Intrarea în Portul Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Intrarea în Portul Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Porturile Constanța, Midia și Mangalia devin mai atractiv. Traficul total de mărfuri înregistrat în 2015 în porturile românești a fost cu 1,25% mai mare decât în anul precedent. Cifra totală comunicată de APMC este de 56,33 milioane tone.

Traficul maritim a fost de 43,6 milioane tone, iar cel fluvial a reprezentat 12,73 tone – ambele în creștere.

“Creșteri de trafic au fost înregistrate la cereale (de la 17,42 milioane tone în 2014, la 19,61 milioane tone în 2015), produse petroliere (de la 4,71 milioane tone la 5,16 milioane tone), produse metalice (de la 1,88 milioane tone la 2,06 milioane tone) și combustibili minerali solizi (de la 2,15 milioane tone la 3,20 milioane tone).

Scăderi de trafic sunt înregistrate în cazul minereurilor de fier (de la 5,5 milioane tone la 2,75 milioane tone).
În traficul total, cerealele au o pondere de 34,8%, petrolul brut 11,7%, articolele diverse 12,2%, produse petroliere 9,2%, combustibilii minerali solizi 5,7%”, se arată în comunicatul transmis de CNAPMC.

Și la capitolul Trafic de containere sunt creșteri. În 2015 au fost înregistrate 6,77 milioane tone, cu 1,04% mai mult decât anul trecut.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*