Avaria RAJA, mai serioasă decât se credea. Năvodari și Cumpăna rămân la noapte fără apă potabilă

Avarie RAJA

Reprezentanții RAJA au anunțat în seara zilei de miercuri, 26 ianuarie, că în urma decopertării zonei unde a apărut avaria pe aducțiunea de 1.200 mm, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui tronson. Lucrările sunt îngreunate de adâncimea la care este pozată conducta, la aproximativ patru metri, dar și de faptul că pământul în zonă este plin de apă din cauza infiltrațiilor.

La fața locului sunt șapte echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare (vidanje, motopompe de mare putere, săpătoare, macara etc.), care fac tot ce este omenește posibil pentru finalizarea reparațiilor într-un timp cât mai scurt.

Având în vedere consumul mărit de apă din ultimele ore, pentru a asigura un minim necesar de apă pentru ziua de joi, 27 ianuarie, începând din această seară, de la ora 22.00, și până joi dimineață, la ora 06.00, se va opri pomparea către Năvodari și Cumpăna. În această situație, abonații din cele două localități nu vor avea apă potabilă la robinete, în intervalul menționat, iar în cursul zilei de joi, furnizarea apei se va relua către aceștia la presiuni reduse.

În continuare, constănțenii din zonele Palas și Zona industrială Oierie Palas, Cartierele Brătianu și Medeea, Zona industrială, Cartierul și Zona industrială CET, Cartierele Viile Noi și Sere, Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani, Zona comercială Constanța Sud, Cartierul Faleză Sud, Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal, Cartierele Far, Abator, Gară, ICIL, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori, Zonele Baba Novac și Halta Traian, precum și cei Zona Comercială Vest, până la remedierea avariei, vor avea debit redus la robinet.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*