Patru cetățeni sirieni, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară

Cetățeni sirieni, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară

Polițiștii de frontieră au depistat, în apropierea frontierei de stat, patru cetățeni sirieni care intraseră ilegal în România din Bulgaria, doi dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit Gărzii de Coastă, în dimineața zilei de joi, 8 iulie, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră din Băneasa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Răzoarele, patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

„Două dintre persoanele în cauză au acuzat o stare de rău, fapt pentru care polițiștii de frontieră au solicitat prezența unei ambulanțe. În cel mai scurt timp, un echipaj medical a ajuns la fața locului și le-a acordat îngrijiri medicale de specialitate. În prezent, starea de sănătate a celor cei doi cetățeni sirieni este stabilă”, au precizat reprezentanți ai Gărzii de Coastă.

Ulterior, cei patru au fost duși la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 16 și 40 de ani. La cercetări, ei au declarat că au încercat să intre ilegal în țară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind demarate procedurile de preluare a celor patru sirieni de către autoritățile de frontieră din statul vecin, conform Acordului de readmisie între România și Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*