Parcarea rezervată cu bidoane de apă, pietre sau alte invenții îți poate aduce “o premiere” din partea Poliției Locale Constanța

Bidoanele din stradă îți pot aduce la poartă un polițist local. FOTO DGPL Constanța

185 de amenzi contravenționale! Acesta este numărul abaterilor constatate și sancționate de către polițiștii locali în urma controalelor efectuate în data de 29 august de către polițiștii locali constănțeni.

Lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța au sancționat contravențional 185 de abateri de la normele legale în vigoare privind salubritatea, protecția mediului, menținerea ordinii și siguranței publice, circulației pe drumurile publice și fluidizării traficului rutier, activității comerciale, disciplina în construcții și afisajului stradal. Suma totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 43.520 lei.

Unii dintre șoferi își abandonează zeci de minute în șir sau chiar o zi întreagă vehiculele, în locuri nepermise.
Cei mai mulți conducători auto sunt extrem de inventivi și găsesc că este firesc să staționeze cu roțile pe zonele verzi, în intersecții, chiar în stațiile de autobuz sau pe trotuarele cele mai înguste, punându-i pe pietoni în situația paradoxală de a circula pe carosabil.  Nu au fost trecuți cu vederea nici proprietarii de case care, fie că au mașină sau nu și dețin sau nu un garaj, obișnuiesc să blocheze trotuarul sau partea carosabilă în zona imobilului cu diverse obiecte: bidoane de apă, crengi, găleți cu ciment ș.a.

Au fost aplicate în baza H.C.L nr. 184/2013, 58 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța, iar pentru liniștea publică au fost date 31 de sancțiuni.

Împotriva a două persoane s-a folosit forța fizică și utilizarea mijloacelor din dotare (cătușe), conform prevederilor legale. Ambele persoane au devenit agresive și necooperante când au fost surprinse și sancționate contravențional ( una pentru consum de alcool în loc public și cealaltă pentru apelarea la mila publică în intersecția Th.Burada/ B-dul 1 Mai).

De la începutul anului și până în prezent, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițiștii locali au fost nevoiți să folosească mijloacele de utilizare a forței (cătușe, forță fizică, etc) pentru atingerea scopului intervenției în 35 de cazuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*