A încercat să mituiască un poliţist pentru a nu-i face dosar penal

Inspectorul antifraudă cerea 3000 euro pentru un dosar rezolvat
Atunci când faci din munca de polițist o afacere bănoasă, trebuie să iei în calcul și riscurile

Poliţiştii DGA Constanţa au organizat un flagrant în urma unui denunţ făcut de un poliţist – şef de post în localitatea Nicolae Bălcescu. Mituitorul vroia să scape de un dosar penal, dar s-a mai ales cu unul, pentru o faptă mai gravă.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa,  ofiţerii de poliție judiciară sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant o persoană în timp ce oferea cu titlu de mită suma de aproximativ 3200 de lei unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa – Postul de Poliţie Nicolae Bălcescu.

Totul a început în urmă cu câteva zile – pe 15 iunie a.c., când,  în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu, un agent de poliţie l-a depistat în trafic pe I.L.C., în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice deşi avea permisul anulat, motiv pentru care i-a întocmit dosar penal. Cel în cauză a fost chemat la audieri, iar în timpul acestora  I.L.C. i-a promis polițistului suma de 1000 de lei pentru a nu lua măsurile legale împotriva sa. Imediat, lucrătorul de poliţie a formulat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, iar ofiţerii acestei structuri au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
În cursul zilei de 19 iunie a.c., sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, I.L.C. fiind surprins în timp ce oferea polițistului suma de 300 euro şi 1900 de lei, în scopul de a nu lua măsurile legale.
I.L.C. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*