Hoți de motorină din vagoane-cisternă, prinși de polițiștii constănțeni de la Serviciul Transporturi. Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă

Locomotivă de tren marfar. FOTO Cătălin SCHIPOR

Polițiștii de la transporturi din Constanța au ridicat aproximativ 2 tone de produs petrolier în urma unui flagrant delict realizat în localitatea Dorobanțu, județul Constanța. 6 persoane au fost arestate preventiv, un minor fiind plasat sub control judiciar.

Oamenii legii au documentat mai multe sesizări și plângeri și astfel au stabilit că un grup de persoane acționa în zona CF Dorobanțu, atunci când trenurile staționau, dar și când se aflau în mers. Aceștia sustrăgeau produs petrolier, urcându-se pe vagoanele cisternă din mers, având asupra lor mai multe bidoane dim plastic de diferite cantități.

În data de 11 ianuarie, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au acționat și au depistat în flagrant delict 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din localitățile Satu Nou, Remus Opreanu și municipiul Medgidia, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-un tren staționat CF Dorobanțu.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii constănțeni au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbații în cauză ar fi sustras, din vagoanele cisternă, 1.700 de litri de motorină, în timp ce trei dintre aceștia se aflau sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Doi dintre suspecți se deplasau cu autoturisme pe DN 22C, iar în cazul în care observau ceva „suspect”, îi anunțau pe ceilalți membri ai grupului care încărcau motorină în bidoane.

Activitatea grupării respective a mai fost documentată și în cursul anului 2018, în septembrie fiind trimiși în judecată pentru același gen de fapte. Judecătoria Constanța a dispus măsuri preventive, pentru 3 membri ai grupului fiind dispus arestul la domiciliu. Acest lucru nu i-a oprit însă din activitatea infracțională – sustragerea de motorină, în special în timpul nopții, când își părăseau imobilele unde se aflau în arest și se deplasau in zona căii ferate.

În urma administrării probatoriului, la data de 12 ianuarie, persoanele în cauză au fost prezentate Judecătoriei Constanța care a emis pe numele a 6 dintre acestea mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pe numele minorului, în vârstă de 17 ani, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*